Concerten

Burgerij- en Diesconcert 8 en 9 december

8 en 9 december 2023

Op 8 en 9 december is het zover: de viering van onze 192ste verjaardag met twee grootse concerten in de Hooglandse Kerk. Onder leiding van onze dirigenten Albert Jan de Boer en David de Goede zullen we een prachtig repertoire ter gehore brengen binnen het thema “geloof in muziek”. Willeke Smits zal soleren op orgel bij Elgar en Boëllmann en choir en orchest zullen tutti schitteren tijdens de magistrale ‘Messa di Gloria’. Het Burgerijconcert op vrijdag 8 December start om 20:00 en zal plaatsvinden in de Hooglandse Kerk te Leiden. Het Diesconcert op zaterdag 9 December start om 15:00, eveneens in de Hooglandse Kerk. We kijken ernaar uit u te mogen verwelkomen bij deze bijzondere viering!

Ticketlink Burgerijconcert: https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/burgerijconcert/
Ticketlink Diesconcert: https://digitalekaartverkoop.nl/evenement/diesconcert/

Voorjaarsconcerten 2023

27 en 28 mei, 24 juni

Op zaterdag 27 en zondag 28 mei heeft Studenten Muziekgezelschap ‘Sempre Crescendo’ twee concerten opgevoerd tijdens de tournee naar Zuid-Limburg! Om de tournee en ons verenigingsjaar af te sluiten, hebben wij uiteraard ook in Leiden ons Voorjaarsconcert gegeven. Op zaterdag 24 juni om 14:00 hebben wij met ons grootkoor, Madrigaalkoor en orkest een prachtig concert kunnen opvoeren in de Marekerk te Leiden. Met het thema ‘Ontwaak!’ hebben het grootkoor en orkest meerdere stukken van minder bekende, niet-westerse componisten ten gehore gebracht. Met stukken van Samuel Coleridge-Taylor, Murray Schafer en Undine Smith Moore is het een mooie muzikale dag geworden waarin de diversiteit van klassieke muziek naar voren kwam!

Madrigaalconcert 29 april

29 april 2023

Op zaterdag 29 april geeft het Madrigaalkoor weer haar eigen jaarlijkse Madrigaalconcert! Het Madrigaalkoor is een klein vrouwenkoor bestaande uit enthousiaste, zingende dames van SMG ‘Sempre Crescendo’ onder bedreven leiding van dirigent Albert Jan de Boer. Eens per jaar geven zij hun eigen Madrigaalconcert, waar ze uitdagend en afwisselend repertoire ten gehore brengen.

Dit jaar zal het Madrigaalconcert op 29 april om 15:30 plaatsvinden in de Waalse Kerk in Leiden. Het Madrigaalkoor zal hier een geheel eigen versie van het klassieke genre “mis” ten gehore brengen, waarbij Mass no. 9 van György Orbán en A Little Jazz Mass van Bob Chillcot de hoofdwerken zullen zijn. Samen met onder meer werken van Brahms en verschillende Letse componisten belooft het een afwisselende en muzikale reis te worden, van klassiek tot modern!

Burgerij- en Diesconcert 9 en 10 december

9 en 10 december 2022

Op 9 en 10 december was het weer zover: het jaarlijkse Burgerij- en Diesconcert als vanouds! Ter ere van de 191e verjaardag van S.M.G. Sempre Crescendo hebben het madrigaalkoor, grootkoor en symfonieorkest van Sempre twee hele mooie concerten neergezet. Met het thema ‘Wat deed jij toen je 18 was?’ werden stukken opgevoerd die op een dergelijk jonge leeftijd zijn geschreven of uitgevoerd door grootse componisten. Zo zijn onder leiding van dirigenten Guido Marchena en Albert Jan de Boer verschillende stukken gespeeld en gezongen van onder andere Gabriel Fauré en Felix Mendelssohn, zoals Die Hochzeit des Camacho met bas-bariton Alexander de Jong als solist. Na een succesvol Voorjaarsconcert mochten wij daarnaast ook weer de 18-jarige cellist Thomas Prechal verwelkomen die heeft gesoleerd in het Celloconcert van Elgar! Al met al een hoop om van te genieten!

Voorjaarsconcert 11 juni

11 juni 2022

Om onze band met de oudste Universiteit van Nederland te vieren, hebben het orkest, het grootkoor en het madrigaalkoor van S.M.G. ‘Sempre Crescendo’ op 11 juni een concert gegeven in de Marekerk in hartje Leiden. Met als thema ‘Een academische reis door de muziek’ werd aan iedere faculteit van de Universiteit Leiden een muziekstuk gekoppeld. Zo is voor de faculteit Governance and Global affairs het wereldberoemde celloconcert van Elgar gespeeld, dat geschreven is vlak na de Eerste Wereldoorlog. De 17-jarige cellist Thomas Prechal heeft bij ons gesoleerd. Hij is een groot talent, heeft al vele prijzen gewonnen en treedt regelmatig op in het buitenland. Bas-bariton Alexander de Jong soleerde in het slotkoor van Die Zauberflöte van Mozart.

Grachtenconcert 26 juni

In 2019 werd voor het eerst het Leids Grachtenconcert georganiseerd op het prachtige Rapenburg. Dit concert was een cadeautje van het jubilerende Minerva aan de stad Leiden. En dat hebben we geweten!

Er was geen plekje meer te vinden op het water of op de kade. Met een 3 uur durend gratis concert was er voor elke Leidenaar wat wils! Diverse muziekgenres kwamen voorbij en meezingen was gegegarandeerd. Alle optredens werden verzorgd door Leidse amateur- en professionele musici. Bijzondere samenwerkingen werden daarbij opgezocht en dit alles met de ondersteuning van het symfonisch studentenorkest- en koor van ‘Sempre Crescendo’.

Dit unieke concert moest dan ook weer terugkomen in 2022! Op zondagavond 26 juni sloten wij Stadsfestival de Lakenfeesten opnieuw muzikaal en feestelijk af met dit unieke stadsconcert en verschillende bekende solisten, zoals Mart Hoogkamer en Shirma Rouse.

Madrigaalconcert 15 mei

Op 15 mei trad het Madrigaalkoor van Sempre Crescendo op in de Lokhorstkerk in Leiden. Met het thema ‘Leven en Dood’ hebben de dames van het Madrigaalkoor verschillende stukken opgevoerd die de verschillende levensfases symboliseren. Emma de Vries, lid van het Madrigaalkoor, heeft daarbij Spoken Word opgevoerd in afwisseling met onder meer ‘Ave verum corpus’ en ‘Petites Voix’ van Francis Poulenc, ‘Hymns from the Rig Veda’ van Gustav Holst, ‘Fly me to the Moon’ en nog veel meer!

Concert 6 maart!

S.M.G. Sempre Crescendo bestaat 190 jaar en dat moet gevierd worden! Na twee jaar geen concerten was het weer tijd om groots uit te pakken en een prachtig concert uit te voeren. In het teken van ‘Pionieren’ hebben het choir en het orchest, onder leiding van Guido Marchena en Albert Jan de Boer, een prachtig concert neergezet als ode aan de musici en componisten die durfde te pionieren. Zo werd de Eerste Symfonie van Florence Price opgevoerd, een primeur in Nederland. Florence Price was de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke componist waarvan een stuk werd opgevoerd door een voltallig orkest. Kortom een echte pionier. Daarnaast werd er ook onder andere een stuk van Thomas Tallis ten gehore gebracht. Hoewel het in de tijd van Tallis gebruikelijk was om stukken in het Latijn te zingen, deed hij dat anders. Hij maakte een stuk in het Engels. Met vele andere stukken vierden we bij dit concert de 190ste Dies Natalis en het 38ste lustrum van S.M.G. Sempre Crescendo, maar daarnaast ook dat componisten durfde op te staan in hun tijd en durfden te pionieren.

Leids Grachtenconcert 2019

Rapenburgconcert
Op zondag 30 juni 2019 hebben wij in verband met het 41ste lustrum van de L.S.V. ‘Minerva’ een spetterend optreden verzorgd op het Rapenburg! Het koor en orkest brachten grotendeels dezelfde stukken ten gehore als tijdens het Voorjaarsconcert in de Marekerk, maar dan voor een groter publiek en met bijzondere solisten, waaronder Wibi Soerjadi en Barry Badpak. Het podium werd tegenover Café Barrera opgebouwd, waar zowel staanplaatsen als aanlegplaatsen voor de pleziervaart aanwezig waren. Het concert was toegankelijk voor alle geïnteresseerden en was een groot succes!