Concerten

Voorjaarsconcert 11 juni

Kaarten kunnen worden gekocht via deze link

11 juni 14:00 – 16:00

Om onze band met de oudste Universiteit van Nederland te vieren, geven het orkest, het grootkoor en het madrigaalkoor van S.M.G. ‘Sempre Crescendo’ op 11 juni een concert in de Marekerk in hartje Leiden. Met als thema ‘Een academische reis door de muziek’ wordt aan iedere faculteit van de Universiteit Leiden een muziekstuk gekoppeld. Zo zal voor de faculteit Governance and Global affairs het wereldberoemde celloconcert van Elgar gespeeld worden, dat geschreven is vlak na de Eerste Wereldoorlog. De 17-jarige cellist Thomas Prechal zal soleren. Hij is een groot talent, heeft al vele prijzen gewonnen en treedt regelmatig op in het buitenland. Bas-bariton Alexander de Jong zal soleren in het slotkoor van Die Zauberflöte van Mozart.

Grachtenconcert 26 juni

In 2019 werd voor het eerst het Leids Grachtenconcert georganiseerd op het prachtige Rapenburg. Dit concert was een cadeautje van het jubilerende Minerva aan de stad Leiden. En dat hebben we geweten!

Er was geen plekje meer te vinden op het water of op de kade. Met een 3 uur durend gratis concert was er voor elke Leidenaar wat wils! Diverse muziekgenres kwamen voorbij en meezingen was gegegarandeerd. Alle optredens werden verzorgd door Leidse amateur- en professionele musici. Bijzondere samenwerkingen werden daarbij opgezocht en dit alles met de ondersteuning van het symfonisch studentenorkest- en koor van ‘Sempre Crescendo’.

Het kan dan ook niet anders dat dit unieke concert terugkomt in 2022! Op zondagavond 26 juni sluiten wij Stadsfestival de Lakenfeesten opnieuw muzikaal en feestelijk met dit unieke stadsconcert.

Madrigaalconcert 15 mei

Kaarten kunnen worden gekocht via deze link

Op 15 mei treedt het Madrigaalkoor van Sempre Crescendo op in de Lokhorstkerk in Leiden. Met het thema ‘Leven en Dood’ zullen de dames van het Madrigaalkoor verschillende stukken opvoeren die de verschillende levensfases symboliseren. Emma de Vries, lid van het Madrigaalkoor, zal Spoken Word opvoeren in afwisseling met onder meer ‘Ave verum corpus’ en ‘Petites Voix’ van Francis Poulenc, ‘Hymns from the Rig Veda’ van Gustav Holst, ‘Fly me to the Moon’ en nog veel meer! Kaarten zijn te verkrijgen via deze link.

Concert 6 maart!

Kaarten kunnen besteld worden via deze link.

S.M.G. Sempre Crescendo bestaat 190 jaar en dat moet gevierd worden! Na twee jaar geen concerten is het weer tijd om groots uit te pakken en een prachtig concert uit te voeren. In het teken van ‘Pionieren’ zullen he choir en het orchest, onder leiding van Guido Marchena en Albert Jan de Boer, een prachtig concert neerzetten als ode aan de musici en componisten die durfde te pionieren. Zo zal de Eerste Symfonie van Florence Price worden opgevoerd, een primeur in Nederland. Florence Price was de eerste Afro-Amerikaanse vrouwelijke componist waarvan een stuk werd opgevoerd door een voltallig orkest. Kortom een echte pionier. Daarnaast zal er ook onder andere een stuk van Thomas Tallis ten gehore worden gebracht. Hoewel het in de tijd van Tallis gebruikelijk was om stukken in het Latijn te zingen, deed hij dat anders. Hij maakte een stuk in het Engels. Met vele andere stukken vieren we bij dit concert de 190ste Dies Natalis en het 38ste lustrum van S.M.G. Sempre Crescendo vieren, maar daarnaast ook dat componisten durfde op te staan in hun tijd en durfden te pionieren.

Leids Grachtenconcert 2019

Rapenburgconcert
Op zondag 30 juni 2019 hebben wij in verband met het 41ste lustrum van de L.S.V. ‘Minerva’ een spetterend optreden verzorgd op het Rapenburg! Het koor en orkest brachten grotendeels dezelfde stukken ten gehore als tijdens het Voorjaarsconcert in de Marekerk, maar dan voor een groter publiek en met bijzondere solisten, waaronder Wibi Soerjadi en Barry Badpak. Het podium werd tegenover Café Barrera opgebouwd, waar zowel staanplaatsen als aanlegplaatsen voor de pleziervaart aanwezig waren. Het concert was toegankelijk voor alle geïnteresseerden en was een groot succes!