Dirigenten

Guido Marchena – Orkest

Sinds 2009 is Guido Marchena dirigent van Sempre Crescendo. In de afgelopen jaren heeft hij met het gezelschap diverse werken ten gehore gebracht, van Beethovens Vijfde tot Danzón no. 2. Een van de hoogtepunten was toch wel het concert ter ere van het Lustrum van Minerva in het Concertgebouw. Daar heeft Sempre ook oude studentenliedjes nieuw leven ingeblazen met arrangementen van Willem Rijnenberg en Guido Marchena.

Naast Sempre heeft Guido voor uiteenlopende gezelschappen en ensembles gestaan. Hij heeft verschillende musicals gedirigeerd en  de musical CABARET zowel gedirigeerd als geregisseerd. Ook de opgerichte BitterBalls Big Band – een samenwerking tussen Sempre en Minerva – staat onder zijn leiding.

Guido heeft onlangs  Hafa Directie bij Danny Oosterman aan het Conservatorium van Amsterdam afgerond. Verder treedt hij door heel Nederland op als een van de twee duellerende pianisten/vocalisten van Upright Pianos (uprightpianos.nl) en speelt hij trombone in de Licks & Brains Big Band.

In 2011 richtte hij GM Creative Productions & Consultancy op, waarin hij al zijn werkzaamheden samenbracht. Samen met met zijn collega en mede ‘Upright Pianist’ Jan Stroomer werkt hij vanuit de Current Music Studio in Leiden, waar hij zangcoaching geeft en diverse projecten produceert, zowel in opdracht als eigen werk.

Bezoek vooral zijn site en facebookpagina!
Facebook | Guido Marchena
info@gmproductions.eu

Luiza Dedisin – Grootkoor en Madrigaal

Luiza startte haar muzikale vorming met pianolessen in Chișinău, Moldavië. In Lissabon behaalde ze haar Piano Bachelor Diploma aan de Hogeschool voor de Muziek. Ze won de tweede prijs op het Internationaal Piano Concours van Fundão en werd op vele gelegenheden in het hele land uitgenodigd, zowel als solist als bij kamermuziek. Tijdens haar pianocarrière ontwikkelde Luiza eveneens een passie voor lyrische zang. Ze nam deel aan de Stemcursus van het Portugees Nationaal Conservatorium en haalde met onderscheiding haar bachelor diploma aan het Conservatorium van Amsterdam.

Ze nam deel aan allerlei gerenommeerde projecten, waaronder het Opera Gala van A Festa do Avante 2010, een Portugees zomerfestival, waar ze voor meer dan 30.000 mensen optrad. Ook werkte ze samen met het Portugees theatergezelschap Teatro Praga voor een Turbo-Folk opvoering in het São Luiz theater in Lissabon. Verder zong ze het John Rutter Requiem en Respighi’s Lauda per la Natività del Signore, beiden opgenomen door de Portugese nationale radio Antena 2.

Luiza maakte haar operadebuut als Bastienne in Mozart’s Bastien und Bastienne, voorgedragen in de Calouste Gulbenkian Stichting in Lissabon met het Gulbenkian Orkest. Ze speelde de rol van Elle in Poulenc’s opera La Voix Humaine in het Akoesticum in Ede. Ze volgde masterclasses van o.a. Helmut Deutsch, Ira Siff, Magreete Hönig Christianne Stotijn en Yvonne Minton.

Luiza was eveneens lid van het wereldberoemde Gulbenkian Koor waarmee ze door heel Europa optrad, gedirigeerd door o.a. Bertrand de Billy, John Nelson, Esa Pekka-Salonen, G. Rozhdestvensky, Thomas Hengelbrock en Simone Young.

Momenteel zit Luiza in het tweede jaar van haar Master aan het Conservatorium van Amsterdam onder leiding van Sasja Hunnego.