Dirigenten

Guido Marchena – Orkest

Sinds 2009 is Guido Marchena (1986) dirigent van Sempre Crescendo. In de afgelopen jaren heeft hij met het gezelschap diverse werken ten gehore gebracht, van Beethovens Vijfde tot Danzon no. 2. Het Leids Grachtenconcert in de zomer van 2019 ter ere van het lustrum van Minerva geldt als een van de hoogtepunten. Daar heeft Sempre ook oude studentenliedjes nieuw leven ingeblazen met arrangementen van Willem Rijnenberg en Guido Marchena.

Guido Marchena voltooide zijn opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam (docent: dirigent Danny Oosterman) en staat als dirigent voor diverse orkesten, koren, ensembles en projecten. Met piano, zang en trombone als nevenvakken heeft hij een brede opleiding en legt hij zich toe op uiteenlopende genres.

Hij staat sinds 2009 voor het Leidse  studentenorkest en -koor Sempre Crescendo  en heeft met deze groep jonge musici bijzondere projecten achter de rug. Daarnaast is hij jaarlijks in Leiden te zien als de dirigent van 3 October Live in Concert voor een keer op keer uitverkochte Stadsgehoorzaal.

In de afgelopen jaren heeft hij samengewerkt met bekende grootheden zoals Wibi Soerjadi (Rachmaninoff, Tweede Pianoconcert) en Edwin Rutten (Prokofjev, Peter en de Wolf). Guido beweegt zich graag over de grenzen van de genres. Zo voegt hij regelmatig zijn BitterBalls Big Band toe aan het koor en symfonieorkest voor een breed en verrassend geluid en werkt hij graag samen met artiesten uit de pop- en jazzscene, zoals Mart Hoogkamer. 

Met zijn eigen professionele symfonieorkest New Holland Orchestra geeft hij concerten op maat en het seminar Leadership & Music, waarin muziek en ondernemerschap samenkomen (leadershipandmusic.com).

Bezoek vooral zijn site en facebookpagina!

https://www.gmproductions.nl/
Facebook | Guido Marchena 
info@gmproductions.eu

Albert Jan de Boer – Grootkoor en Madrigaal

Albert Jan de Boer (1992) begon op 7-jarige leeftijd als jongenssopraan bij het Martini Jongenskoor Sneek. Van 2009 tot 2016 was hij verbonden als bariton aan het Roder Jongenskoor, waar hij tevens tot en met 2018 als zangdocent en repetitor aan verbonden was. In de periode 2013 – 2016 deed hij mee met Meesters & Gezellen, een project in samenwerking met het Nederlands Kamerkoor en Cappella Amsterdam onder leiding van Kaspars Putniņš, Daniel Reuss en Sigvards Kļava. Bij Sempre Crescendo heeft hij de leiding over het Grootkoor en Madrigaal, die hij allebei met passie begeleidt.

In de periode van 2014 tot 2016 participeerde Albert Jan in het Tenso Europe Chamber Choir (TECC), georganiseerd door Tenso, het Europese netwerk voor professionele kamerkoren, onder leiding van Kaspars Putniņš en Paul Hillier waarmee hij op tournee was in o.a. Denemarken, Letland, Estland, Finland, Hongarije en Frankrijk. Sinds 2013 studeert Albert Jan zang bij Geert Berghs. Daarnaast is hij actief als solist in o.a. divers Liedrepertoire, de Matthäus- en Johannes Passion, Faurés Requiem en The Crucifixion van Stainer. In 2000 begon Albert Jan met pianolessen aan het Centrum voor de Kunsten in Sneek. Daarna studeerde hij vanaf 2007 muziektheorie en piano bij Rein Ferwerda. In 2011 stroomde Albert Jan door naar de opleiding Docent Muziek aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen, waar hij cum laude zijn pianostudie bij Anastasia Goldberg afgesloten heeft. Albert Jan weet met zijn enthousiasme de zingende studenten van Sempre Crescendo te motiveren om nieuwe doelen te bereiken.

Zie zijn website en Facebook voor meer informatie!

www.albertjandeboer.nl
Facebook | Albert Jan de Boer
info@albertjandeboer.nl