Guido Marchena – Orkest

Guido MarchenaIn december 2014 dirigeerde Guido Marchena zijn zesde diesconcert als dirigent van Sempre Crescendo. In de afgelopen jaren heeft hij met het gezelschap diverse werken ten gehore gebracht, van Beethovens Vijfde tot Danzón no. 2. Een van de hoogtepunten was toch wel het concert ter ere van het Lustrum van Minerva in het Amsterdams Concertgebouw. Daar heeft Sempre ook oude studentenliedjes nieuw leven ingeblazen met arrangementen van Willem Rijnenberg en Guido Marchena.

Naast Sempre heeft Guido voor uiteenlopende gezelschappen en ensembles gestaan. Hij heeft verschillende musicals gedirigeerd en afgelopen zomer de musical CABARET zowel gedirigeerd als geregisseerd. Ook de net opgerichte BitterBalls Big Band – een samenwerking tussen Sempre en Minerva – staat onder zijn leiding.

Op dit moment studeert Guido bij Danny Oosterman Hafa Directie aan het Conservatorium van Amsterdam. Verder treedt hij door heel Nederland op als een van de twee duellerende pianisten/vocalisten van Upright Pianos (uprightpianos.nl) en speelt hij trombone in de Licks & Brains Big Band.

In 2011 richte hij GM Creative Productions & Consultancy waarin hij al zijn werkzaamheden samenbracht. Samen men met zijn collega en mede ‘Upright Pianist’ Jan Stroomer werkt hij vanuit de Current Music Studio in Leiden, waar hij zangcoaching geeft en diverse projecten produceert, zowel in opdracht als eigen werk.

Bezoek vooral zijn site en facebookpagina!
Facebook | Guido Marchena
info@gmproductions.eu

Emilio Alberto Aguilar – Grootkoor en Madrigaal

De Argentijnse tenor Emilio Aguilar (1989) begon op 9-jarige leeftijd zijn muzikale opleiding met pianolessen aan het Gilardo Gilardi Conservatorium in Argentinië. Op zijn 15e begon hij met zangles, waarna hij zich voornamelijk op het zingen toelegde. Na voltooiing van de middelbare school studeerde Emilio koordirectie aan de universiteit van Bellas Artes (Argentinië). In 2010 begon hij met zijn studie aan de afdeling klassieke muziek van het conservatorium van Amsterdam bij Valerie Guillorit en in juni 2015 haalde hij zijn bachelor. Tegenwoordig wordt hij gecoacht door Margreet Honig. Emilio startte in September 2016 de opleiding Koordirectie bij Jos Vermunt aan het Conservatorium van Amsterdam. In juni zal hij afstuderen aan de docentenopleiding in de Feldenkrais Methode in Duitsland bij Mia Segal and Leora Gaster.

Emilio is mede-oprichter van het ensemble Seconda Pratica, dat drie keer is geselecteerd voor het European Emerging Ensembles Project, die hun CD “Nova Europa” lanceerden in oktober 2016. Hij zingt als tenor bij verschillende koren in Nederland, waaronder het Nederlands Kamerkoor. Emilio treedt steeds vaker op als solist in oratoria: Musica Temprana (Adrian van der Spoel), Ensemble Elyma (Gabriel Garrido), Le Nuove Musiche (Krijn Koetsveld), Stile Galante (Stefano Aresi).